TUTORIAL TIPS LIRIK LAGU
ღ | ATYN PHOTOLOVER | ღ: Tutorial : Put AddThis In Blog

Tutorial : Put AddThis In Blog

Assalamualaikum w.b.t and hello !

korang nampak tak benda yang bayak-banyak kat atas post saya tuh ? nampak tak ? ala , yang ada button LIKE , TWEET , +1 , and SHARE tuh .. actually this tutorial saya dapat dari AHMAD HASIF dia yang bantu saya cari tutorial nih .. benda tuh memang dah lama gila lah cari .. haha :DD korang nak jugak ? jom , jom ,jom !


PUT ADDTHIS 

1. Sign In > Dashboard > Edit HTML > Tick Expand Widget

2. Using CTRL+F , find this code :

<data:post.body/>

3. Sign In HERE , kalau tak ada korang Sign Up lah oke

4. Just choose style that you like

5. Click on "Get The Code"

6. Copy that code and paste BELOW / ABOVE code no 2 

7. Preview and SAVE


THANKS SUDI MEMBACA ^.^

3 00 orang nak cakap:

ahmad said...

waaa...ade name kite la..hahaha.. thanks yer che nurfatin..

Atyn PhotoLover said...

@ahmad mesti lah ada meyh .. haha :DD thanks to awak jugak sebab bagi tutorial nih .. :P

ahmad said...

@Atyn PhotoLoverwelcome meyh...xde hal la... kalo ade yg tahu sy akan kongsikan..huhu

This blog since September 2011. ©Copyrighted by Atyn Photolover. Please do not copycate this oke !