TUTORIAL TIPS LIRIK LAGU
ღ | ATYN PHOTOLOVER | ღ: May 2012

BYE-3





Assalamualaikum w.b.t and hello !

hey guys , today is 24 MEI 2012 :)
ohh no ! there is 4 days more for me to go to Pulau Pinang for continue my study .. 



I'll miss my FAMILY , my BOYFIE and my FRIEND's at KL !


THANKS SUDI MEMBACA ^.^

KMPP is my choice ..o^____^o..





Assalamualaikum w.b.t and hello !


hey guys , now I know which one should I accept , hewhew .. here is it ! KMPP is my choice to continue my study , huhu :') why I seem like sad ? yeah , siapa yang tak sedih kan bila nak berjauhan dengan family , just leave 9 days more .. can you imagine that ? my physically already ready , but my mentally ? err :-/ not too ready , because I still can't accept that I must far from my family and especially my mother ~ oh Mak , I LOVE YOU , and I feel want to bring to together with me T.T

story about item that should I bring , I think most of you know that I'm not finished to buy that right ? haha :DD actually saja lambakan , sbb rasa macam tak nak pergi pun ada , tapi orang kata "kalau dah rezeki kita di sana , why should not we try first right?" yeah , I keep that word till now , huhu btw , next Saturday , I go to Perak and Morning I go to Penang , wow ! SEKEJAPNYAAAAAAA ~ rasa macam nak nangis weyh :'(

so , here I want to say sorry to all yang mengenali diri saya selama nih , hope maafkan segala kesilapan saya , mungkin saya ada terkasar bahasa , anda tersinggung ddengan kata-kata saya , gurauan saya , saya juga manusia biasa macam korang jugak , so SORRY and saya MINTA MAAF ye .. kepada yang rasa dia ada buat salah dekat saya , saya dah maafkan dah , don'b be worried , I'm not too cruel want vengeful to you , keep smiling and chill yeah :)

I give you all the cute cupcake , :')


THANKS SUDI MEMBACA ^.^

KMPP or PSA ?





Assalamualaikum w.b.t and hello !

hey guys , as you know UPU result dah keluar pada 7 MEI (semalam) kan ? memang tepat pada pukul 12 tengah hari tuh ramai IM , wah-3 terkezut jugak semua tanya "dah check UPU?" "dapat dekat mana?" soalan yang sama di tanya , dan saya jawab "belum lagi" , belum bukan sebab apa , sebab LINE LAMBAT GILA macam kura-kura letih jea , huahuahua dalam masa yang sama , memang tangan menggigil whoa , kenapa ? entah , saya pun tak tau kenapa , maybe sebab EXCITED + TAKUT kot .. tangan saya pun sejuk sampai saya pegang badan mak saya pun mak saya terkejut sbb sejuk sangat .. *nampak tak betapa gementarnya saya*

bila line dah mula reda saya bukak lah laman web UPU tuh en , then dah masukkan no IC apa semua , and click "masuk" , oke dia keluar macam nih :




Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan Pelajar ke IPTA & Politeknik PremierSesi Akademik 2012/2013
Program Pengajian Lepasan SPM/Setaraf

NO. KAD PENGENALAN / MYKAD : 94112214****
NAMA : CHE NURFATIN BINTI CHE SAIDI

TAHNIAH!
Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut :

N2220 - DIPLOMA PENGAJIAN PERNIAGAAN
PSA - PSA




haaa , sejibik macam tuh lah dia keluar *yang penting je lah* , yang TAHNIAH dia tuh yang tak boleh blah weyh , pink color kot , hehe so sweet .. haha oke bukan nak cerita pasal warna tulisan ke apa , cuma nak cerita kat sini saya dapat dekat Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah di Shah Alam , oke agak panjang nama Politeknik tuh kan ? so pendekkan jadi PSA je lah ye :)
ALHAMDULILLAH dapat dekat yang dekat jea , but Matrikulasi Pulau Pinang is also good right ? and now here the problem , Kolej Matrikulasi Pulau Pinang (KMPP) oke , tapi mak kata jauh sangat , yeah far is not a barrier for me to success in life right ? err oke , memang soalan yang selalu bermain di fikiran adalah

WHICH ONE SHOULD I CHOOSE ? MATRIKULASI OR POLITEKNIK ? WHICH ONE BETTER ?

capital letter ? ye capital letter because I'm veri very and very confuse , huhu
hanya Allah dapat membantu saya untuk membuat pilihan yang terbijak dan terbaik , semoga saya membuat pilihan yang betul dan tepat , insyaAllah , amiin :')
pray for me guys ,


THANKS SUDI MEMBACA ^.^

Tutorial : Put CCTV On Blog





Assalamualaikum w.b.t and hello !

hello guys ! today I want to teach you how to put CCTV on your blog ..actually this tutorial are request by Mya on my blog , so here !
first of all I want to credit this tutorial to Njank Njutz Blog for this tutorial , tutorial nih asalnya dari beliau lah ye , so I just teach you .. and don;t forget to follow them yeah (Y)
NOW , lets we start !

Put CCTV On Blog

1. Sign In > Dashboard > Add A Gadget > HTML/JavaScript 

2. Copy this code and paste on that space :

<script language="JavaScript" src="http://js4you.googlecode.com/files/cctv.js" type="text/javascript"> </script> <script language="JavaScript" type="text/javascript"> cot("http://1.bp.blogspot.com/-jyICA3F7eOo/TbBE4YBgbpI/AAAAAAAAAEM/XU9sJQnzGvU/s1600/cctv.gif")</script>

3. Save


THANKS SUDI MEMBACA ^.^

Pesta Buku Antarabangsa - PWTC





Assalamualaikum w.b.t and hello !

hey guys , today I went to Putra World Trade Center (PWTC) *gedik jea nak taip nama penuh* , ada apa ? ada Pesta Buku Antarabangsa lah you all .. best ? meh saya cerita best ke tidak ye ,

(: gambar time dorang buat pertandingan hias kek :)


pagi-pagi lagi saya dah bersiap-siap , eh jap ! maksud bersiap di sini bukan siapkan diri saya jea , tapi bersiap-siap untuk baby (budak yg mak jaga) , makanan (bekal) *saya tak banyak duit nak beli kat sana* , and kemas-kemas rumah .. mula-mula ingat nak gerak pukul 9.00pagi , memang gempak lah weyh , dalam hati kata "kalau boleh keluar pukul 9.00 memang record lah" sebab apa ? sebab kitorang memang tak pernah keluar awak dari pukul 10.00 tuh melainkan balik kg .. huahuahua :D and what i guess is right , memang keluar pukul 10.00 lebih , cun !

kitorang pergi 4 keluarga .. satu keluarga ada 3 orang termasuk ibu mereka .. 
jalan agak jem lah jugak masa nak pi sana .. kena pulak bawak kereta tolak budak kecik tuh en , memang cun lah nak naik and turun bas tuh kena angkat .. kereta dia bukannya kecik whoa , besauuuu ! *oke KERETA* dah sampai LRT Ampang tuh turun and letak budak tuh dalam KERETA dia , huahuahua lega den ,
ingatkan tak ramai orang , then sampai jea LRT , OMK ! ramai kot , dorang pakat pergi pagi jugak .. 

yang untungnya , sampai jea kat PWTC tuh , err :-/ apa orang cakap ? macam SARDIN dalam tin ? haaa , amcam tuh lah , padat gila .. sampai kat pintu masuk tuh pulak habis semua berpecah , tinggal 2 family jea , iaitu my family and Tyra's Family , huahuahua :D yang lain entah ke mano den pun tak tau .. dah tuh pulak ada 2 bahagian , nak pi dengaq Ustaz Don / masuk dalam dewan tuh .. err :-/ sampai si tu jea dah jem , berhenti tengah jalan then fikir .. akhirnya kitorang memilih untuk masuk ke Dewan , ingatkan sikit , tapi , sekali lagi OMK ! lagi padat ! dah macam sardin dalam tin dah meletup =.='

can you imagine that saya kena tolak kereta tolak yg besar tuh dalam kawasan yang ramai orang .. err dah lah 1st time sbb saya memang tak ada pengalaman bawak budak guna kereta tolak , hewhew *pengakuan*
so , after masuk ke booth PTS One , saya ajak mak saya keluar dari hall tuh , seriously tak tahan weyh , pening ada , serabut ada , oke =.=' so kitorang lepak kat tingkat 3 jea , dekat tempat makan tuh .. duduk bersila ye ye ye ye , sampai lah pukul 2 tak silap ,

turun jea bawah , WOW ! ada retis HOT mai lah ! kita apa lagi masuk depan dekat dengan pentas tuh untuk snap pics , tapi , saya guna fon kamera jea , so tak jelas sangat =.=' sabar je lah ..
antara retis yang hadir : Zoey , Ryzal , Adeline , Fourteen and ada lagi lah *lupa*
oke bab tuh jea best , yang lain , seriously TAK BEST ! tak puas , tak dapat beli pape *dapat novel 1 jea*

so korang kalau nak pergi pesta buku / whatever , jangan pergi time cuti , pergi time hari biasa , hewhew 


THANKS SUDI MEMBACA ^.^

FAKE PROFILE IN FACEBOOK MAKE ME MORE CAREFULY




Assalamualaikum w.b.t and hello !

korang mesti pernah dengar pasal FAKE PROFILE right ? alah , bebudak yang buat NAMA palsu , GAMBAR palsu , and paling menyakitkan hati  adalah tujuan dia adalah nak memburuk-2 kan orang .. yang tuh rasanya ramai yang tak suka right ? siapa yang suka tuh , rasanya orang tak de feel kot , huahuahua :DD
before this memang ramai yang add saya letak gambar apa tah as their DP (Default Picture) , and some people I approved .. 


guess what ? salah seorang dari FAKE PROFILE tuh IM saya then cakap saya macam-macam , memang kitorang fighting dalam IM Facebook tuh lah .. dia habaq mai cakap utara , kunun tak nak bagi kita kenai dia siapa , pulun betoi =.='
after a few weeks saya block fake profile tuh , ada lagi sorang guna DP yang menipu add , yang peliknya "0 mutual friends" what that mean ? mana dia cekau saya punya FB ? pelik right ? mungkin tak berapa pelik bagi sesetengah orang , but saya pelik weyh .. errr :-/ what I think is , there is a same people trying to add me .. bukan nak menuduh , cuma kita syak .. huahuahua :DD *oke tuh cerita lama*

after that incident , memang saya dah tak approve bebudak yang guna gambar tipu / gambar kartun / whatever sebab saya memang tak nak terkena lagi .. seriously memang sakit hati weyh , ye lah dia tuh kenal ke kita en ? kenal ke kita dari segi luar dan dalam nak judge and cakap kita macam-macam en , memang sakit hati whoa .. so that is my way to avoid that incident , what people said ? don't want banana fruit two times ? hahahaha ~.^
and now , my BF pulak kena kacau dengan budak mana tah , nama dia Linda Ain : DP dia kartun muslimah berbaju and tudung kuning , sorry I can't mention her name because "she" was delete her profile .. I don't know why , maybe after my BF said "aku tau siapa kau sebenarnya" , its funny right if she deleted her profile after that sentence ? again I say , not accused her but suspicions jea , jangan salah faham .. huhu kengkadang kita kena negatif thinking untuk elakkan benda yang buruk right ? panjang akal ~

andai kata orang tuh (Linda Ain) baca blog saya nih , harap dia komen di sini kalau anda berani dan bukan pengecut ! please leave you komen , why you disturbing my BF ? huahuahua :DD
tak payah lah nak guna Fake Profile bagai , just guna FB sendiri sudah , tak payah nak kolot sangat lah kannn , orang pengecut jea yang guna FAKE PROFILE untuk mengutuk orang =.='

SORRY IF HAD SOME MISTAKE IN THIS ENTRI , I'M VERY DESPAIR WITH WHO USE FAKE PROFILE FOR DOWN PEOPLE ,
sincerely from : Che Nurfatin


THANKS SUDI MEMBACA ^.^

SABAR itu PENAWAR




Assalamualaikum w.b.t and hello !

ALHAMDULILLAH , akhirnya siap juga blog kesayangan saya yang tercinta lagi di sayangi #oke mengarut , dah lama tak update and edit blog kannn ? yeah , memang rasa kekok gila weyh . rasa macam newbie jea dalam dunia blog nih #padahal memang newbie , you know what ? saya pun dah bosan tgk Blog saya yang lama tuh yang ala yang warna pink tuh , so thats why saya change to grey tuh , hewhew
so , lets we continue my entri yeah !

orang yang selalu HAPPY tak semestinya dia tak pernah MENANGIS ,

can you understand with that statement ? ouh ya , mesti lah kan ? kan ? kan ? korang kan pandai ~ yuhuuuu ,
maksud ayat tuh , orang yang korang anggap "HAPPY GO LUCKY" tuh bukan lah manusia yang tak mempunyai masalah , cuma diorang tak nak tunjukkan masalah diorang tuh , thats why lah diorang jadi HGL .. salah satu sebabnya adalah diorang tak nak terlalu ikutkan perasaan sampai APTB en en en , so its better kita happy and senyum even masalah besar macam tsunami sekali pun :)
orang yang HGL nih kebiasaannya diorang sentiasa happy sebab diorang tak nak menangis / meraung depan orang , ye lah diorang nih lebih kurang macam orang yang tak suka minta simpati orang lain , dan mereka lebih suka mengadu pada Allah S.W.T ..

setiap manusia mempunyai masalah yang tersendiri .. tidak kira lah sama ada masalah perasaan , harta , study , or whatever pun lah , yang penting MASALAH , sebab Allah sentiasa uji hambaNya .. dan ingatlah 

orang yang SABAR di kasihi Allah , apabila hilang KESABARAN itu syaitan mula mendekati :)


THANKS SUDI MEMBACA ^.^

This blog since September 2011. ©Copyrighted by Atyn Photolover. Please do not copycate this oke !