TUTORIAL TIPS LIRIK LAGU
ღ | ATYN PHOTOLOVER | ღ: esok SPM ? seram + takut + excited (dah ready ke belum ?)

esok SPM ? seram + takut + excited (dah ready ke belum ?)

Assalamualaikum ,

hye pembaca blog Atyn ..o^____^o..
apa khabar ? sihat ? hee lama sudah saya tak typing blog kan ?
biasa letew , banyak work kena buat , lagi pun sayatak ada idea nak typing apa ..

woala eh ! Sijil Pelajaran Malaysia dah semakin hampir dengan kami (calon SPM 2011) , takut gila neyh ! SPM neyh kan penentu masa depan , sapeh yang tak cuak meyh :) haila -.-' cuak jea lebih , study ? ada lah study , buat latihan Percubaan SPM dari negeri lain ..
esok merupakan exam Bahasa Malaysia Kertas 1 dan Kertas 2 ..o^____^o..

orang yang bajet cakap : ala , BM je pun , nak takut apa ..
orang nak A+ ckp : hello , memang lah BM senang , tapi sukar nak dapat A+ kan ? kena ada usaha lebih baru dapat A+ kan ? so , jangan bangga diri / terlalu yakin dengan diri sebelum buat , takut nanti dapat lain , dah malu kan ?
orang bajet cakap : pakai logik sudahlah ,
orang nak A+ cakap : logik-2 akal pun , kalau ada yang sama isi , how ? tak lari markah ? memang tak di nafikan BM senang sebab ikut logik akal , tapi nak dapat A+ tuh kan kena ada ayat dramatis , ada teknik , ada peribahasa n all that lah ,  haila -.-'

kenapa buat latihan Percubaan SPM 2011 dari negeri lain ? kenapa tak buat soalan past year ?

bukan tak buat soalan past year , soalan past year pun kena lah buat jugak .. macam my teacher said , Kementerian Pelajaran akan buat soalan berdasarkan soalan-soalan tahun lepas dan soalan dari negeri lain ..
kalau tak percaya , cuba korang cari spot question then banding kan dengan soalan percubaan dari negeri-negeri lain , confirm korang akan dapati 80% daripada spot question tuh ada dalam koleksi soalan percubaan tadi :)


saya cakap :
jangan lupa solat dan berdoa kerana hanya dengan usaha dan tawakal tidak cukup untuk berjaya dalam hidup dan akhirat :)
ustaz saya cakap :
jangan menunaikan solat kerana nak berjaya , niat solat kerana Allah .. sebab dengan niat kerana Allah , kita akan dapat kejayaan di dunia dan akhirat sekaligus :) Allah itu Maha Adil lagi Bijaksana ..o^____^o..
mak saya cakap :
Allah akan bantu kita sekiranya kita bantu Allah menunaikan perintahnya :)


to all friends in Facebook / Blogger / Classmate / Schoolmate :

saya ingin memohon maaf atas kesilapan saya telah buat selama neyh sama ada sedar atau tak , tahu atau tak .. saya hanyalah manusia biasa yang tak lekang dari melakukan kesalahan :) harap maaf saya dapat diterima 

to SPM candidates :

saya ucapankan semoga berjaya dalam SPM and dalam kehidupan :) buat yang terbaik untuk diri , keluarga , sekolah dan semua , SPM penentu masa hadapan ! GOOD LUCK ! ..o^____^o..


Lot Of Love ,
Atyn PhotoLover


THANKS SUDI MEMBACA ^.^

0 00 orang nak cakap:

This blog since September 2011. ©Copyrighted by Atyn Photolover. Please do not copycate this oke !