TUTORIAL TIPS LIRIK LAGU
ღ | ATYN PHOTOLOVER | ღ: Tutorial : Simple Blockquote

Tutorial : Simple Blockquote

 
 

hye pembaca blog Atyn ..o^____^o..
sebelum saya balik kg dekat Perak , saya rasa saya nak buat tutorial lah ,

jom follow tutorial ni keyh

SIMPLE BLOCKQUOTE

1. Sign In > Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget

2. Cari code ni :
tekan CTRL+F / F3

.post blockquote {

3. Kalau dah jumpa , copy code ni then paste dekat BAWAH code no 2 tadi :

border 3px dotted #000000;
padding: 7px;

4. Preview dulu , kalau dah jadi baru SAVE oke
NOTES :
kalau nak background , letak code ni di ATAS code no 3
background: url(URL BACKGROUND);

IMPORTANT ! !
123 : ketebalan border korang 
123 : korang boleh tukar solid / dotted / dashed
123 : warna border blockquote
123 : masukkan URL BACKGROUND yang korang suka


THANKS SUDI MEMBACA ^.^

3 00 orang nak cakap:

Jabar Ainal ^^ said...

haha...xpaham la....camne ni...

Atyn PhotoLover said...

apa yang tak faham Jabar ?

ahmad said...

thanks yer che nurfatin..=)

This blog since September 2011. ©Copyrighted by Atyn Photolover. Please do not copycate this oke !